30 okt. 2017

Åbent værksted for fremtidens unge

Lørdag den 4. november åbner vi dør og værksted for unge mennesker, som overvejer en fremtid i bl.a. byggebranchen.
Det sker som led i kampagnen ’Hænderne op’*, arrangeret af Nordjyllands kommuner og folkeskoler, Uddannelsesguiden og jobcentrene, som sætter fokus på en fremtid indenfor erhvervsfagene.

At fremtiden allerede nu spår om mangel på arbejdskraft indenfor især erhvervsfagene er efterhånden velkendt stof. Og en ting er hvad regeringen kan gøre på området, noget andet er at tage fat på problemet med det man kan gøre.

Derfor har folkene bag ’Hænderne op’ bedt om lokale virksomheders hjælp til at vise, at der er masser af muligheder ’lige i deres baghave’.
Det sker på lørdag, hvor omkring 100 virksomheder åbner dørene, som ambassadører for en række fag fra tømrer, til tjener, til mekaniker m.m.
Pointen med dagen er at:

  • Flere får lyst til at vælge en erhvervsuddannelse
  • Nedbryde fordomme om erhvervsuddannelser
  • Vise, hvilke jobmuligheder nordjyske virksomheder tilbyder
  • At åbne de unges øjne for de jobmuligheder, der er i en erhvervsfaglig uddannelse

Konkret bliver de unge vist rundt i virksomhed og produktion og får vist eksempler på de jobfunktioner.

Opleve det selv

Vi ser mange fordele i at åbne deres døre for de unge mennesker:

- Udover synligheden af vores virksomhed, så får vi jo virkelig mulighed for at præge disse unge, som måske en dag skal være en del af vores biks, og fortælle hvorfor vi brænder for vores fag. Jeg tror virkelig på, at det gør en kæmpe forskel, at de unge oplever virksomhederne med alle deres sanser, fremfor bare at læse om dem i et magasin eller lignende, siger afdelingschef Morten. 

Vi regner også med at et par af vores lærlinge kommer med.

- Vi kan jo fortælle stolpe op og ned, men jeg tror det giver allerbedst mening for dem, at få en snak med nogle af dem som er glade for at de valgte, i dette tilfælde, en tømreruddannelse.

Læs mere på eventet på: https://my.eventbuizz.com/event/haenderne-op/detail

 

 

"passion og godt håndværk er kendetegnende"

Se vores referencer her

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY