03 maj. 2022

Hustømrerne træder ud af 2021 med sorte tal på bundlinjen

Hustømrerne_aarsrapport_2021_online-2.jpg

Efter nogle turbulente år har Hustømrerne i deres nyligt offentliggjorte regnskab fremvist et positivt resultat, der ifølge direktør Morten Sort Mouritsen er første skridt på rejsen mod en sund og vedvarende positiv udvikling hos en af landets største tømrervirksomheder.

Hustømrerne gik ind i 2021 med en lav ordrebeholdning og et ærgerligt resultat fra 2020. Men alligevel endte årsresultatet positivt med en omsætning på knap 325 mio. dkk. og et endeligt overskud på 1,7 mio. dkk. Hvilket administrerende direktør Morten Sort Mouritsen tillægger en medarbejderstab, der har arbejdet benhårdt for at skabe en positiv og vedvarende udvikling i virksomheden:

- Vi har set en fantastisk indsats fra alle vores afdelinger, og medarbejdere og jeg er meget taknemmelig for, at vi alle har arbejdet som et team og har holdt en flot kurs. Det betyder ikke, at vi bare kan læne os tilbage, tværtimod. Vi sejler stadig i oprørte vande med stigende materialepriser og lønpres, men Hustømrernes skib er nu bedre rustet til denne sejlads, hvis vi holder den fastlagte kurs, fortæller Morten Sort Mouritsen og fortsætter:

- Vi har i 2021 fortsat været skarpt optaget af at professionalisere alle processer og genskabe en sund virksomhed, hvor en balanceret vækst er et stabilt fundament for drift og udvikling i de kommende år. Vi har iværksat en strategiplan frem mod 2025, der allerede nu ser ud til at være frugt, ikke mindst, fordi den er indført i et bredt samarbejde med hele organisationen.

- Vi har samtidig udarbejdet en række nye ledelsesværktøjer, der skal digitalisere og effektivisere flere processer i virksomheden, så alle afdelinger arbejder efter en ensartet forståelsesramme og ud fra de samme retningslinjer og metoder. Denne proces fortsættes og skærpes løbende i de kommende år så den også kan tilrettes samfundets generelle udvikling, uddyber direktøren.

Ny afdeling i Kolding

I 2021 udvidede Hustømrerne også med en ny afdeling i Kolding. Det skete i en usikker tid, hvor hele samfundet kæmpede med nedlukninger og høje smittetal. Men trods dette, viste udvidelsen sig som en god investering:

- Vi har fået en flot velkomst i Kolding, og der kommer hele tiden nye opgaver til i og uden for byen. Det er altid gavnligt at komme tættere på sine samarbejdspartnere og bygherrer, og vi er glade for at være blevet en integreret del af byggeriet i Kolding. Det har også resulteret i, at vi har udvidet medarbejderstaben i området og har nu fået en masse gode koldingensere med på holdet, fortæller Morten Sort Mouritsen og afslutter:

- Der er derfor ikke andet at sige, end at vi nu må fortsætte det gode arbejde, for kampen er bestemt ikke færdig endnu. Men heldigvis bakkes vores ambitioner op af en flot ordrebeholdning for det kommende år. Vi er derfor forsigtigt optimistiske for fremtiden.

Fakta:

Hustømrerne er endt med en omsætning på 324,678 mio, dkk. og et resultat før skat på 2,2 mio. dkk., hvilket lander på 1,735 mio. dkk. efter skat. Sidste år var omsætningen på 287 mio. dkk. og et underskud på 8,5 mio. dkk. før skat.

Antallet af medarbejdere steg fra 214 i 2020 til 228 i 2021. Hustømrerne havde i 2021 53 lærlinge under uddannelse, hvoraf 13 blev udlært samme år.

Hustømrerne har derved haft 23% lærlinge, set i forhold til den samlede gennemsnitlige medarbejderstab og i forhold til det gennemsnitlige antal timelønnede på 186, udgjorde lærlingeandel således 28% for året.

 

Læs hele rapporten HER.

 

"passion og godt håndværk er kendetegnende"

Se vores referencer her