Spiselauget.jpg

Kom til middag med mening

14 maj. 2019

Middag med socialt ansvar

Vi tror på at virksomheder kan lære socialt ansvar, over noget så behageligt som en god middag. 

Derfor er Hustømrerne gået sammen med Aarhus virksomheden Secoya og jobcenter Aarhus, om at lave en 'middag med mening', hvor der deles inspiration og viden omkring, hvordan virksomheder kan hjælpe sårbare mennesker i job, via 'småjob' og samtidigt tage et socialt ansvar. 

Småjob
At tage et socialt ansvar er i stigende grad blevet populært i erhvervslivet og der er mange måder at gøre det på. Én simpel måde - hvor man både får løst nogle relevante opgaver, mens man samtidig gør en forskel for borgere på kanten af arbejdsmarkedet - er ved at ansætte personer i småjob.

Småjob kan være alt mellem himmel og jord – fra vanding af planter og let rengøring, til arkivering, til mindre administrationsopgaver, som de andre ansatte i en virksomhed ikke når. Det samlende er blot, at der er tale om en stilling på deltid.

Der er nemlig rigtig mange mennesker, som ikke kan få en fod ind på arbejdsmarkedet, fordi de af fysisk eller psykisk årsag ikke har mulighed for at arbejde fuldtid.  Nogle af dem er normeret til fleksjob, andre ikke, men fælles for dem er, at reglerne i dagpenge- og kontanthjælpssystemet gør det svært at få en sammenhængende hverdag. Småjob er en alternativ måde at få foden indenfor på arbejdsmarkedet, ved at fokusere på at det ikke behøver være enten eller.

Middag med mening
Konceptet ’Middag med mening’ er inspireret af Aalborg Kommune, hvor projektet ’Små job med mening’ involverer og inspirerer det lokale erhvervsliv omkring småjob, bl.a. ved at holde middagsarrangementer med oplæg og viden om socialt ansvar.
Arrangementerne fungerer samtidig som netværksanledninger, hvor man f.eks. kan invitere en kunde eller samarbejdspartner med, og både få snakket sammen og spredt det gode budskab.

Kommunens rolle ved arrangementet bliver at oplyse tilhørerne og nedbryde fordomme:

- Der er en stor gruppe af mennesker, som kæmper for at komme ind på arbejdsmarkedet. For dem betyder en stilling på måske bare 5 timer i ugen, en kolossal forskel i selvværd og livsglæde. Derfor byder vi Secoya og Hustømrernes initiativ velkomment med åbne arme og vil meget gerne bidrage med alt det vi kan, siger Monike Sommer, som er projektkoordinator indenfor jobformidling i Aarhus kommune.

Middagen afholdes den 21. maj, kl. 18-20, hos Spiselauget på Godsbanen.
Det koster 200 kroner at deltage, ekskl. drikkevarer.
Tilmelding foregår via billetto: https://billetto.dk/e/middag-med-mening-billetter-353820

 

"passion og godt håndværk er kendetegnende"

Se vores referencer her

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY