12 aug. 2016

Mentorordning for lærlinge

Lærlinge er byggebranchens fremtid, men alligevel hører vi ofte om, at de ikke bliver behandlet godt nok.

Hos Hustømrerne har vi altid haft en lærlingeansvarlig i hver afdeling og da positionen en dag skiftede medarbejder, faldt det naturligt også at give hele området et servicecheck.

Den nye lærlingeansvarlige indhentede først en masse viden fra både teknisk skole, lærlingene selv og de antagelser der er på området. Derefter formedes en lærlingeordning, hvor der er en endnu tættere kontakt til lærlingen, såvel som til skolen og en bedre løbende opfølgning.

Men endnu vigtigere var udviklingen af en mentorordning, hvor hver lærling tildeles en mentor blandt virksomhedens svende. Mentor følger lærlingen de første 3 dage og herefter har de løbende kontakt, omkring dagligdagens små ting, både fagligt og personligt. 

Allerede nu kan vi se at det har givet mere trygge og gladere lærlinge. Og vores ordning har da også interesseret pressen. Se nærmere i artiklen fra fagbladet 3F her.

 

"passion og godt håndværk er kendetegnende"

Se vores referencer her

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik

OKAY