01 sep. 2021

Sundhedsfremmende tiltag højner energiniveauet, forebygger slid og styrker fællesskabet

HT_Yoga.jpg

Hvad er tømrerens vigtigste redskab? En boremaskine, tommestokken eller multicutteren? Nej, det er naturligvis kroppen og hænderne, for de skal bruges hver evig eneste dag, resten af arbejdslivet.

Derfor er det vigtigt at passe på sit vigtigste arbejdsredskab. For når kroppen er nedslidt, rammer det hårdt både i privat- og arbejdslivet. I den lidt konservative byggebranche er det dog ikke altid, at man tager fat om den udfordring og taler om, hvordan man kan forebygge nedslidning. Derfor er Simon Buus, lærlingerepræsentant fra Aarhus, glad for at være hos en virksomhed som Hustømrerne, hvor medarbejdernes sundhed og velvære prioriteres højt.

- Tømrerbranchen er meget traditionspræget, hvor sundhedsfremmende tiltag ikke ligger lige til højrebenet. Men hos Hustømrerne er den ugentlige fyraftenyoga, crossfit og fitness en stor succes. Sundhed og træning er generelt vigtigt for livsglæden, men det er ikke altid lige nemt at få til at hænge sammen på hjemmefronten. Det er derfor helt klart en fordel, at træningen på kontoret ligger lige efter arbejdstid, og at alt er klart til vi møder ind.

 

Styrker fællesskabet

Men fællestræningen resulterer ikke kun i mere energi og et sundere korpus. Det er blevet et socialt samlingspunkt for kollegaer på tværs af afdelinger og byggepladser i Aarhus:

- Det er en anderledes og god måde at mødes med de andre kollegaer på. Det er også fedt, at folk fra kontoret deltager – dem ser vi ikke så meget i det daglige. Så det skaber jo en helt anden fællesskabsånd, hvor man sammen kan grine og få pulsen op, siger Simon og fortsætter:

- Vi har også haft en fysioterapeut ude på pladsen for at træne med os i slutningen af dagen. Jeg havde nogle problemer med skulderen, som de viste mig, hvordan jeg kunne håndtere med nogle gode øvelser. Det er rart at mærke, at den virksomhed man arbejder i, interesserer sig for, at man har det godt, og bidrager til deres medarbejderes sundhed. Det hjælper mig i det daglige arbejde, men giver mig også mere energi, når jeg kommer hjem.

 

Tømreryoga

Ikke mindst yogaen har været et populært valg:

- Det vil måske komme bag på nogle, som har lidt forældede fordomme om macho-håndværkeren. Men yoga-holdene er vores mest populære, og vores folk er virkelig glade for det tilbud. Det er en perfekt måde, hvorpå de kan røre sig uden, at det bliver for hårdt og øvelserne hjælper dem til at komme helt ned i kroppen og forebygger skader. Du kan ikke putte den moderne håndværker ned i en kasse. Ser man på vores medarbejdere, har vi mange forskellige typer fra alle aldersgrupper ansat, og det er med til et give en spændende arbejdsplads og nogle gode kollegaer. Fælles for dem alle er dog, at de ønsker et godt og sundt arbejdsliv, afslutter administrerende direktør i Hustømrerne, Morten Sort Mouritsen.

 

"passion og godt håndværk er kendetegnende"

Se vores referencer her