Stakladen, de tidlige år hos Hustømrerne

Historie

Historien bag en af Danmarks største tømrervirksomheder

Hustømrerne A/S har stolte håndværksmæssige traditioner, som knytter tråde tilbage til arbejderbevægelsens færden i starten af 1900-tallet. 
Med base i Aarhus voksede fra 1919 en tømrervirksomhed frem, som fortrinsvis arbejdede tæt sammen med, og byggede for, boligselskaberne, med det gensidige formål at skaffe såvel boliger som arbejdspladser.

Hustømrerne startede som aktieselskab, hvor medarbejderne/tømrerne selv bidrog med kapitalen og den ånd har hængt ved den dag i dag, hvor medarbejderne fortsat ejer det meste af virksomheden. Det faldt i tråd med at man fra starten af var en såkaldt kooperativ virksomhed.

Hustømrerne A/S overlever igennem 30'erne kriseår og efterkrigstidens mangel på arbejde. Langsomt opbygges en solid forretning, med erfarne medarbejdere og brede kompetencer. Og mandskabet vokser.  

I slut 80'erne har man vokseværk og i 1988 oprettes en afdeling i Aalborg, for bedre at kunne imødekomme licitationer spredt rundt i landet. I 2002 fulgte en afdeling i Rødekro i Sønderjylland.  

 

I dag ser virksomheden sådan her ud og beskæftiger cirka 250 mennesker: 

 

Du kan læse mere om vores historie i bogen Hustømrerne A/S fra 2004, af Henrik Fode.

 

 

"passion og godt håndværk er kendetegnende"

Se vores referencer her